25 april 2015

Aanvraag aansluitingen & voorbereiding

Bij een nieuwbouw hoort ook een gracht graven van de bouwlijn naar de rooilijn voor het plaatsen van de wachtbuizen. Op de website van Eandis kon men een brochure downloaden met de juiste informatie. Dit zit niet in onze basis bij de aannemer maar aangezien er nog grondwerken moesten uitgevoerd worden, wouden ze de gracht met de kraan uitgraven. Dit gaat veel sneller en zou het voor ons geen verloren tijd geweest zijn ;-).  


Ook alle nodige wachtbuizen liggen in de gracht en zijn aangesloten. De buis voor de aardgas moest niet aangesloten zijn maar dit hebben ze toch gedaan. Het is telkens één wachtbuis voor aardgas, elektriciteit, water, telefoon en kabel.
 
 
20/04 : Onze aanvraag voor elektriciteit en aardgas zijn ingediend. Het ging een 10-tal werkdagen duren voor de offertes maar 3dagen later zaten deze al in de bus. Nu zijn het alle documenten invullen en terugsturen. Daarna krijgen we een datum wanneer de aansluitingen zullen gebeuren.

27/04 : alle documenten zijn ingevuld (en met de nodige bijlages) en teruggestuurd. De status ondertussen zegt dat ze met het dossier reeds bezig zijn. Eén dag later en telefoon verder is de datum voor aansluiting bekend! Ondertussen is het zoeken naar een energieleverancier.  
 
 




De documenten voor de aanvraag van het drinkwater en de rioolaansluiting zijn opgestuurd. Bij het invullen hiervan had ik even contact met de watergroep opgenomen om te informeren wat de procedure is bij hen. Het zou een 2-tal weken duren voor we gecontacteerd werden om een afspraak te maken op de werf. De datum ligt ondertussen – sneller dan verwacht- vast wanneer er iemand van de watergroep gaat langskomen. Op die dag zullen we de datum krijgen wanneer de aansluiting zal plaatsvinden.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten